Rijswijk,
28
december
2018
|
23:52
Europe/Amsterdam

Inwoner gemeente Meerssen deelt Eurojackpot van ruim 19 miljoen euro

Samenvatting

Op vrijdag 28 december 2018 is de Eurojackpot van ruim 19 miljoen euro gevallen op twee loten. Eén winnaar woont in Nederland, de andere winnaar in Duitsland. De Nederlandse winnaar uit de gemeente Meerssen (L) ontvangt de helft van de jackpot en eindigt het jaar dus als multimiljonair met een winnend lot dat 9.606.434,20 euro waard is. 

Advies en begeleiding
De Nederlandse winnaar heeft het lot online gekocht en deelt de Eurojackpot van ruim 19 miljoen euro met de winnaar in Duitsland. De gelukkige winnaar wordt door Nederlandse Loterij uitgenodigd voor 'Eerste Hulp bij Geluk'. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. Het gaat om een brutoprijs, dus de winnaar moet nog wel kansspelbelasting betalen over dit bedrag. De identiteit van de prijswinnaar wordt niet bekendgemaakt.

"Wat een fantastische manier om het jaar af te sluiten." zegt prijwinnaarbegeleider Sander van de Vooren van Nederlandse Loterij. "Eindelijk valt de Eurojackpot weer in Nederland en we feliciteren deze multimiljonair van harte met deze geweldige prijs. We staan in Rijswijk klaar met bloemen en champagne!".

De jackpot van Eurojackpot
De laatste keer dat de Eurojackpot in Nederland viel was begin 2017. Toen won een inwoner van Rotterdam 18 miljoen euro bruto.

Grote prijzen in oktober, mei en april dit jaar
Eerder dit jaar viel weliswaar niet de jackpot In Nederland, maar werden er wel andere grote prijzen van Eurojackpot gewonnen. In Kampen won een speler ruim 1,2 miljoen euro in oktober. In Nieuwegein won iemand een bedrag van € 632.321,70 euro bruto in mei. Een maand eerder won iemand in Amstelveen € 440.544,40 euro bruto.