Rijswijk,
11
januari
2020
|
16:55
Europe/Amsterdam

Inwoner uit Noardeast-Fryslân wint 1 miljoen met Staatslot

Samenvatting

Bij de Staatsloterij XL trekking van 10 januari is de hoofdprijs van 1.000.000 euro belastingvrij gevallen op een heel Staatslot dat is gekocht in een winkel in de gemeente Noardeast-Fryslân. Het winnende lotnummer is CS 45657.

De winnaar wordt verzocht zich te melden bij Nederlandse Loterij om zijn of haar prijs op te halen. Winnaars van zulke grote prijzen ontvangen advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. "Je zult maar in één keer miljonair worden" zegt Karen van Schie, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij, "wat een leuke start van het nieuwe jaar. We nodigen de gelukkige winnaar van harte uit om langs te komen voor 'Eerste Hulp bij Geluk'."

Tijdens de trekking van vrijdagavond vielen ook meerdere prijzen van 100.000 en 200.000 euro belastingvrij, onder andere in Alphen aan den Rijn, Enschede, Son en Breugel, Dordrecht en Bronnegerveen.

Over de XL-trekking
De XL-trekking is een extra trekking op iedere 10e van de maand, waaraan spelers voor 2,50 euro extra kunnen deelnemen en zo kans maken op prijzen van 100 euro tot 1 miljoen euro. De XL-prijzen zijn getrokken uit alle verkochte lotnummers en worden uitgekeerd als voor de XL-optie is betaald.

De Jackpot staat nu op 14,8 miljoen
De Jackpot is niet gevallen en staat bij de volgende trekking van 10 februari op 14,8 miljoen euro netto. De kans dat de Jackpot dan valt is 1 op 4.

Anonimiteit winnaars
Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de prijswinnaars niet bekend.