Den Haag,
04
april
2017
|
19:35
Europe/Amsterdam

Nederlandse Loterij beloont initiatief dat Nederland gelukkiger en gezonder maakt met 50.000 euro

Nederlandse Loterij heeft vandaag de ‘Nederlandse Loterij in Beweging Prijs’ geïntroduceerd. Met deze prijs beloont Nederlandse Loterij jaarlijks een initiatief dat een bijdrage levert aan een gelukkiger en gezonder Nederland. De jury van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs bestaat uit een aantal prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging.

Pieter van den Hoogenband – drievoudig Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van Nederlandse Loterij – is juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Hugo Borst, die veel lof oogstte voor zijn manifest Scherp op Ouderenzorg, Bibian Mentel - paralympisch kampioen snowboarden en Paralympische Sporter van het Jaar 2014 - en cabaretier Guido Weijers, die momenteel door het land tourt met zijn ‘Masterclass Geluk’.

“Nederlandse Loterij heeft een heldere ambitie: Nederland gelukkiger en gezonder maken. Deze nieuwe prijs maakt deze missie tastbaar en zichtbaar. Met onze bijdragen aan de Nederlandse sport en goede doelen willen we zo veel mogelijk Nederlanders in beweging brengen en gezonder maken. Want bewegen is gezond. En wie zich gezond voelt, is een gelukkiger mens”, zegt juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband.

“We zijn er ontzettend trots op om vandaag de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs te introduceren. Met deze prijs belonen we elk jaar een bijzondere initiatief dat een bijdrage levert aan een gelukkiger en/of gezonder Nederland. Want elk jaar opnieuw zetten talloze enthousiaste en betrokken Nederlanders zich in voor mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken”, legt Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij, uit. “Met de prijs hopen we zo veel mogelijk mensen en organisaties aan te moedigen hun initiatieven op het gebied van gezondheid en lichaamsbeweging aan te melden. De winnaar ontvangt een prachtige bronzen sculptuur en een geldprijs van 50.000 euro.”