Den Haag,
06
april
2018
|
09:13
Europe/Amsterdam

Nederlandse primeur: Lotto trekkingsuitslag te zien via Facebook Live

Lotto brengt spelbeleving terug

De wekelijkse uitzending van de Lotto-trekking is in een speels nieuw jasje gestoken. Na jarenlang te zijn uitgezonden op televisie, is de trekkingsuitslag vanaf zaterdag 7 april te zien via Facebook Live. Lotto speelt hiermee in op de ontwikkelingen in het medialandschap én ze heeft de primeur; Lotto is de eerste kansspel in Nederland die haar uitslagen via Facebook Live deelt. In de mini-spelshow ‘Lotto Live’ presenteert Kirsten Fennis elke week om 20.30 uur de uitslag van de Lotto-trekking. Bovendien maken kijkers met de extra interactieve spellen kans op leuke prijzen. Met de vernieuwde uitzending brengt Lotto de spanning van het trekkingsmoment terug en wil zij een bredere doelgroep bereiken.

Lotto maakt het met de spelshow Lotto Live niet alleen vermakelijk om de trekkingsuitslag te zien, het maakt meespelen ook weer echt spannend. De uitslag wordt hier immers voor het eerst bekend gemaakt. Er is bij de ontwikkeling van het format goed gekeken naar het mediagedrag van de consument die social media steeds meer als belangrijke mediabron gebruikt en interactiviteit wenst. “Met de entertainende mini-spelshow brengen we de essentie terug van Lotto”, vertelt Michael Kastelijns, directeur marketing & sales van Lotto. “Voorheen werd de uitkomst al online bekend gemaakt vóór de Lotto-uitzending op TV, wat de opgenomen trekkingsuitslag minder relevant maakte. In combinatie met de extra spellen brengt Lotto Live het échte spelelement terug.”

Van tv naar online

De Lotto-trekking kent een rijke geschiedenis. Ooit was het onderdeel van Studio Sport, later werden er complete spelshows rond de trekking gemaakt. Bijvoorbeeld het populaire tv-programma Lotto Weekend Miljonairs, gepresenteerd door Robert ten Brink. Sinds 2010 was de trekking wekelijks op zaterdagavond te zien bij SBS6, direct na de uitzending van Hart van Nederland. Dat de Lotto-uitzending op televisie verruild wordt voor een Facebook Live-uitzending, hoort bij de vernieuwende wijze van mediaconsumptie door de spelers van de Lotto.

Lotto Live

Vanaf 7 april is Lotto Live wekelijks op zaterdagavond te volgen via Facebook Live. In de uitzending van een kwartier wordt de Lotto-trekking vertoond en kunnen kijkers meespelen met extra spellen. De Lotto-trekking wordt vooraf opgenomen tijdens het trekkingsmoment: elke zaterdag om 18.15 uur. Hierbij is altijd een notaris aanwezig om de uitslagen te valideren. De notaris stelt de uitslag formeel vast, waarna er wordt gecontroleerd of de jackpot is gevallen en hoeveel prijswinnaars er zijn. De trekkingsuitslag is vervolgens om 20.30 uur als eerste te zien op Facebook. Pas na de uitzending van Lotto Live zijn de uitslagen terug te vinden op de website en NOS Teletekstpagina 555. De trekking van Lotto om 18.15 is openbaar, geïnteresseerden kunnen de trekking bijwonen nadat zij zich hebben aangemeld bij de Klantenservice.