Rijswijk,
11
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Staatsloterij miljoen valt in Almere

Bij de Staatsloterij trekking van dinsdag 10 oktober is de hoofdprijs van 1 miljoen euro gevallen op het lotnummer van een abonneespeler uit Almere. De gelukkige winnaar krijgt dit bedrag belastingvrij op de rekening overgemaakt. Over de identiteit van de winnaar maakt de Staatsloterij nooit details bekend.

Eerste hulp
De nieuwe campagne van de Staatsloterij met als centrale thema “De tiende kan het gebeuren…” is voor deze winnaar dinsdag in een klap realiteit geworden. Hij of zij zal uitgenodigd worden op het kantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk voor wat genoemd wordt ‘de eerste hulp bij geluk’. Dit houdt in dat de winnaar begeleid wordt bij zijn of haar nieuw verworven fortuin.

Jackpot
De Jackpot stond bij de trekking dinsdag op 9 miljoen euro en viel niet. Dat betekent dat de Jackpot bij de volgende trekking op 10 november groeit naar een bedrag van 11 miljoen euro netto, met een valkans van 1 op 5.

Machine
Of de Jackpot van de Staatsloterij wel of niet valt, bepaalt de Jackpotmachine, die in de beginsituatie gevuld is met 1 oranje en 6 blauwe ballen. Iedere trekking wordt 1 bal getrokken. Als dat de oranje bal is, valt de Jackpot. Hoe langer de oranje bal niet getrokken wordt, hoe hoger de Jackpot en hoe groter de kans dat hij valt.

Prijzenpot
Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen en de grootste prijzenpot.