Rijswijk,
11
april
2018
|
13:33
Europe/Amsterdam

Veel prijzen van 100 en 200 duizend euro bij apriltrekking Staatsloterij

Maar liefst acht winnaars van twee ton en zes winnaars van een ton. Bij de Staatsloterijtrekking van april gingen er dit keer ongewoon veel grote prijzen uit.

Dat kwam doordat de hoofdprijs van een miljoen euro dit keer op 1/5 loten viel, en ook in de XL-trekking het miljoen viel op 1/5 loten. Hierdoor wonnen nog eens drie spelers die de toevoeging voor XL op hun Staatslot hadden betaald 200.000 euro. Daarnaast wonnen zes spelers een prijs van 100.000 euro. Alle prijzen worden belastingvrij uitgekeerd.

Vooral in de zuidelijke provincies was het deze maand raak. In Noord-Brabant vielen prijzen van een ton in Raamsdonksveer, Oisterwijk en Son en Breugel. In Oosterhout won een geluksvogel twee ton. In Bergen in Noord-Limburg won eveneens een speler twee ton. In het zuiden van die provincie, in Cadier en Keer, won iemand ook twee ton. En een inwoner van Bunde mag een ton op zijn bankrekening bijschrijven.

Verder vielen er grote prijzen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Groningen.

De Jackpot van de Staatsloterij viel dinsdag niet, waardoor deze doorschuift naar de volgende reguliere trekking van de Staatsloterij op 10 mei en groeit tot een bedrag van 14,2 miljoen netto.

De eerstvolgende trekking van de Staatsloterij is de Koningsdagtrekking op 27 april. Er is dan geen Jackpot, maar een hoofdprijs van 20 jaar lang 250.000 euro belastingvrij.