Rijswijk,
28
november
2022
|
13:31
Europe/Amsterdam

Vivant in Leiden verkoopt winnend Lucky Day-lot van 450.000 euro

Samenvatting

Leiden/Rijswijk, 28 november 2022 - Bij de Lucky Day-trekking van 25 november is een prijs van 450.000 euro gevallen op een lot dat is verkocht door Vivant Zuid West op het Bevrijdingsplein in Leiden. 

Deze speler had alle tien getallen goed voorspeld. De Nederlandse Loterij, waar Lucky Day onderdeel van is, nodigt de winnaar uit zich te melden zodat het lot gecontroleerd kan worden en het prijzengeld kan worden uitbetaald. Het gaat om een brutoprijs, er wordt 29 procent kansspelbelasting ingehouden.Nederlandse Loterij stelt de privacy van prijswinnaars voorop en maakt de namen van prijswinnaars nooit bekend.

Over Lucky Day
Lucky Day heeft dagelijks een trekking waarbij je meespeelt door uit 80 getallen maximaal 10 getallen te kiezen. Wat de speler wint, is afhankelijk van het aantal getallen dat is gekozen, het aantal getallen dat goed is voorspeld en van de inleg. 

Lucky Day is een kansspel van Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan achttien goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.